The secret location for Earth Hour's Dance in the Dark has been revealed!

let's click

Followers

Sunday, November 14, 2010

alahmdulillah...dikehendaki baca al-quran tiap hari mulai tahun depanBESUT 14 Nov. – Setiap pelajar Muslim di Terengganu akan dikehendaki memulakan sesi persekolahan harian mereka dengan membaca Al-Quran selama 10 minit mulai tahun depan.


Pengarah Jabatan Pelajaran Terengganu, Razali Daud berkata, ia adalah sebahagian daripada usaha pihaknya memberi penekanan serius kepada pembangunan sahsiah seiring dengan kecemerlangan akademik yang dicapai pelajar.


Beliau berkata, pihaknya akan berusaha memastikan warga sekolah memiliki sahsiah dan akhlak yang mantap, selaras dengan usaha membasmi masalah disiplin kalangan pelajar sekolah di Terengganu.
"Bagi pelajar Islam yang belajar di Sekolah Jenis Kebangsaan Cina atau Tamil pula, tenaga ustaz akan digunakan bagi menguruskan mereka secara berkumpulan,” katanya kepada pemberita, di sini.
Selain itu, katanya, semua program pembangunan sahsiah pelajar seperti perkhemahan akan dilaksanakan di dalam kawasan masjid dan tidak lagi di resort atau di hotel sebagaimana yang diamalkan sebelum ini.


ini merupakan idea y amat bagus sekali..kerana dunia skrg sudah hampir menuju ke akhir zaman. anak muda pn da ramai y rosak..so klu bukan begini caranya utk mendidik remaja skg bagaimana lg cara y boleh y dilakukan..nk harap baca di rumah mmg jauh sekali la..(sesetngah la bukan semua)...

so klu nk baca 2 msti la ada tatasusila dia..jgn men hentam je..cube tgk pic ni...asal boleh je..xbelajar kot..dan ini lg satu...


ingtlah..ALLAH da bnyak memberi kite peringtan..
tp..kite ni manusia..selalu lalai..lupe diri..
asyik mngejar dunia je..lupekan dunia y kite akan kekal kelak..
di sini saye nk ingtkan anda semua..
kembali kepada ALLAH..
ikut lah ape y disruh, n tigallah ape y ditegah..
sye cuma nk ingtkan anda semua..
rakan2 islam saye..
termasuk la diri saye sendiri..
tgk la peringatn ALLAH kepada kite...
WALLAHHUAKLAM..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails